BMW presenteert de nieuwe 2 serie coupe

Rene Hoekstra 07 Jul. 2021, 12:24:37
BMW presenteert de nieuwe 2 serie coupe

BMW begint een nieuw hoofdstuk in zijn traditie van supersportieve compacte modellen. De nieuwe 2 Coupé belichaamt sportieve prestaties in een bijzonder geconcentreerde vorm, met een voertuigconcept dat volledig in het teken staat van dynamiek, atletische looks, krachtige motoren en geavanceerde chassistechnologie.

Zijn unieke lijnenspel, zijn zescilinder-in-lijn benzinemotor die zich aan de top van het gamma positioneert, zijn achterwielaandrijving en zijn van de BMW 4 Reeks overgenomen chassiscomponenten onderscheiden de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé heel duidelijk van de compacte BMW 1 Reeks. Tegelijk leggen ze de basis voor prestatiekenmerken die alle concurrenten in dit segment het nakijken geven. De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé treedt daarmee in de voetsporen van de legendarische BMW 02, die 55 jaar geleden de lont stak aan de recente BMW geschiedenis van compacte en onweerstaanbaar sportieve tweedeursmodellen.

2022 BMW 2 series coupe

De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé viert op 8 juli 2021 zijn wereldpremière op het Goodwood Festival of Speed in Engeland. De compacte vierzitter zal worden gebouwd in de fabriek van de BMW Group in San Luis Potosí (Mexico). Een prestatiegericht model van BMW M GmbH zal het gamma bij de marktlancering begin 2022 aanvullen. De nieuwe BMW M240i xDrive Coupé gebruikt heeft een 275 kW/374 pk sterke zescilinder-in-lijn met vierwielaandrijving. Klanten kunnen ook kiezen voor varianten met een viercilinder op benzine of diesel, die hun vermogen enkel via de achterwielen op de weg overbrengen.

share on:

Discussie

De koop en veiling site voor klassieke auto's, motoren en (zeil) schepen
Bonop.com
Nog niet geregistreerd?

Door een gratis Autolokaal account aan te maken, kun je reageren op voertuigen die op Autolokaal staan. Of begin zelf met verkopen.

Meld je aan   Inloggen