Audi Sport verkocht nooit zoveel auto's als in corona jaar 2020

Peter Merksen 11 Jun. 2021, 14:11:48
Audi Sport verkocht nooit zoveel auto's als in corona jaar 2020

Audi Sport GmbH heeft in 2020 een record jaar achter de rug, waarin meer dan 29.300 voertuigen aan klanten werden geleverd - een nieuw record voor de high-performance fabrikant. Met momenteel meer dan 15 R- en RS-modellen kan Audi Sport GmbH bogen op zijn grootste productgamma ooit. En met de RS e-tron GT  is Audi Sport er ook in geslaagd om de volledig elektrische wereld te betreden.

In 2020 noteerde Audi een verkoopstijging van 16 procent ondanks de coronavirus pandemie - waarschijnlijk een gevolg van de lancering van onze nieuwe modellen in belangrijke verkoopregio's zoals Europa, Noord-Amerika en China, maar ook op overzeese markten zoals Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. De aantrekkingskracht van high-performance voertuigen zal ongetwijfeld een positieve invloed op de perceptie van het hele merk hebben gehad. Zie bijvoorbeeld de lancering van de RS 6 Avant , RS 7 Sportback en RS Q8, die ondanks moeilijke marktomstandigheden uitstekende verkoopcijfers laten zien. 

share on:

Discussie

De koop en veiling site voor klassieke auto's, motoren en (zeil) schepen
Bonop.com
Nog niet geregistreerd?

Door een gratis Autolokaal account aan te maken, kun je reageren op voertuigen die op Autolokaal staan. Of begin zelf met verkopen.

Meld je aan   Inloggen