Victorieuze start voor Audi Sport Italia

Peter Merksen 26 May. 2021, 14:18:16
 Victorieuze start voor Audi Sport Italia

Voor Audi Sport Italia is het endurance seizoen in het Italiaanse thuisland bijzonder succesvol begonnen. Na twee tweede plaatsen bij de start van de sprintraces drie weken geleden, behaalde het team met de Audi R8 LMS bij de endurance-opener de eerste overwinning van het seizoen. Andere prestaties van Audi Sport customer racing in het weekend omvatten twee trofeeën voor de Audi RS 3 LMS in toerwagenraces.

Audi R8 LMS GT3

Historisch eerste succes op het eiland in de Middellandse Zee: Na drie decennia in circuitraces vierde Audi Sport Italia zijn eerste overwinning in een kampioenschapsrace op Sicilië. Bij de start van het Campionato Italiano GT Endurance seizoen wisten Riccardo Agostini, Lorenzo Ferrari en Audi Sport coureur Mattia Drudi zich op Pergusa glansrijk te herstellen. Het rijderstrio was gestart vanaf de derde positie in de Audi R8 LMS en viel terug naar de vierde plaats toen uitgerekend teamgenoot Filip Salaquarda in de derde ronde bij een inhaalpoging in botsing kwam met de zusterauto in een andere Audi en zelf in de grindbak belandde. Agostini/Drudi/Ferrari viel daardoor terug naar de vijfde plaats. Na de rijderswissel van Ferrari naar Agostini lag de nummer 12 Audi al op de derde plaats. Het team van Emilio Radaelli en Ferdinando Geri reageerde op de manoeuvres van de rivalen in de racetactiek, stelde de tweede rijderswissel uit, won zo tijd op de baan en stuurde Mattia Drudi in leidende positie terug de race in. Het 22-jarige talent nam met snelle rondetijden afstand van zijn achtervolgers en won samen met zijn teamgenoten met 7,4 seconden na drie uur racen.

Als koplopers in de Campionato Italiano GT Endurance, in het sprintklassement van de GT World Challenge Europe en in de GT World Challenge Australië, leiden klantenteams met de Audi R8 LMS momenteel drie van de zwaarste GT3-raceseries ter wereld.

 

Audi RS3 LMS

Audi RS 3 LMS (TCR)

Overwinning in Hockenheim: Team QSR Racing School behaalde zijn tweede klasseoverwinning op rij in het Belcar Endurance Championship. Tijdens de race in Hockenheim wonnen Joël Uylenbroeck, Jürgen van den Broeck en Yevgen Sokolovskiy in de Audi RS 3 LMS na drie uur racen de TA-klasse.

Tweede plaats op de helft van het seizoen: Team AC Motorsport blijft op opvallende afstand van de top van de TCR-klasse op de helft van het seizoen van de 24H Series. Stéphane Perrin en zijn teamgenoten Mathieu Detry en Stefan Wieninger misten in de Audi RS 3 LMS de klasse-overwinning op slechts 4,3 seconden als runners-up tijdens de 12 Uur van Hockenheim. Het was al het derde podiumresultaat op rij voor het Belgische team. Perrin en Detry blijven tweede in hun klasse na vier van de acht endurancerondes in de clubraceserie.

share on:

Discussie

De koop en veiling site voor klassieke auto's, motoren en (zeil) schepen
Bonop.com
Nog niet geregistreerd?

Door een gratis Autolokaal account aan te maken, kun je reageren op voertuigen die op Autolokaal staan. Of begin zelf met verkopen.

Meld je aan   Inloggen