De nieuwe SL, de nieuwe editie van een icoon

Peter Merksen 29 Oct. 2021, 13:18:31
De nieuwe SL, de nieuwe editie van een icoon

De nieuwe Mercedes-AMG SL, de nieuwe editie van een icoon, keert terug naar zijn roots met een klassieke softtop en een sportief karakter. Tegelijkertijd is de luxueuze roadster als 2+2-zitter bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik en zet hij voor het eerst zijn kracht op de weg met vierwielaandrijving.

Met zijn design, moderne technologie en uitstekende rijeigenschappen zet de nieuwe Mercedes-AMG SL maatstaven in het segment van de luxueuze sportwagens. Het exterieurdesign fascineert met een perfecte drieslag: het combineert de moderne Mercedes-Benz designfilosofie van zinnelijke puurheid met de voor AMG kenmerkende sportiviteit en karakteristieke details. De twee powerbultjes op de motorkap zijn slechts één van de vele herinneringen aan de eerste SL-generatie. Het samenspel van licht en schaduw maakt het totaalbeeld optisch licht en laag. Zo is het op het eerste gezicht duidelijk dat de nieuwe SL is teruggekeerd naar zijn sportieve wortels.

Exterieurdesign: evenwichtig design met sportieve genen

Kenmerkend voor het koetswerkdesign zijn de lange wielbasis, de korte overhangen, de lange motorkap, het naar achteren geplaatste passagierscompartiment met een sterk aangezette voorruit en de krachtige achterzijde. Dit resulteert in de typische SL-proporties. Samen met de volumineus gevormde wielkasten en de grote, met de buitenhuid gelijkgewerkte lichtmetalen velgen geven ze de roadster zijn krachtige, dynamische uitstraling. In gesloten toestand onderstreept de naadloos geïntegreerde softtop de puristische, sportieve indruk.

Het AMG-specifieke radiatorrooster benadrukt het breedte-effect van de voorzijde en verwijst met zijn 14 verticale lamellen naar de stamvader van alle SL-modellen, de legendarische 300 SL racesportwagen uit 1952. Andere karakteristieke designelementen zijn de slanke, scherp afgelijnde DIGITAL LIGHT LED-koplampen en de al even extreem slanke LED-achterlichten.

Mercedes SL 2022 dashboard official

Interieur: Prestatiegerichte luxe met "hyperanaloge" cockpit

Het interieur van de nieuwe Mercedes-AMG SL transformeert de traditie van de eerste 300 SL Roadster naar het moderne tijdperk. De nieuwe editie combineert op perfecte wijze sportieve deugden en luxe. Fijne materialen en een zorgvuldige afwerking onderstrepen de standaard van het hoogste comfort. Het design van de cockpit, tot en met het verstelbare centrale display in de middenconsole, is gericht op de bestuurder. Tegelijkertijd biedt het volledig nieuwe interieurruimteconcept met 2+2 zitplaatsen meer ruimte en functionaliteit dan voorheen. De achterzetels verhogen de dagelijkse bruikbaarheid en bieden plaats aan kinderen tot maximaal 1,50 meter lang.

share on:

Discussie

De koop en veiling site voor klassieke auto's, motoren en (zeil) schepen
Bonop.com
Nog niet geregistreerd?

Door een gratis Autolokaal account aan te maken, kun je reageren op voertuigen die op Autolokaal staan. Of begin zelf met verkopen.

Meld je aan   Inloggen