BMW Motorrad Concept CE 02.

Peter Merksen 02 Sep. 2021, 14:38:59
BMW Motorrad Concept CE 02.

Met de Concept CE 02 presenteert BMW Motorrad een week voor de IAA Mobility 2021 een nieuwe interpretatie van slimme, urbane single-track mobiliteit. Het elektrische voertuigconcept, dat noch een klassieke motorfiets noch een scooter is, is in ieder geval zeer opvallend.

"Op het eerste gezicht is er weinig aan de BMW Motorrad Concept CE 02 dat typisch BMW Motorrad is - het is iets compleet nieuws. We willen iets nieuws nastreven en pioniers zijn - dat hebben we in het verleden al bewezen met diverse projecten. De Concept CE 02 kenmerkt zich door nieuwe proporties en moderne vormen van single-track mobiliteit in een stedelijke omgeving. Bovendien wilden we een niveau van ontwerpinnovatie bereiken dat we op dit niveau nog niet eerder hebben gehad. Rechtlijnig gebruik was belangrijk, maar bovenal was de emotionele component cruciaal, evenals het rijplezier," verklaart Edgar Heinrich, Hoofd Design BMW Motorrad.

Met zijn compacte afmetingen en jeugdige proporties spreekt hij ook duidelijk een nieuwe doelgroep aan: mensen van 16 jaar en ouder, die nog niet eerder op een motorfiets hebben gereden, maar openstaan voor nieuwe ervaringen, slimme technologie en, bovenal, mobiliteit combineren met plezier. Als lichtgewicht e-voertuig met een gewicht van ongeveer 120 kg is de BMW Motorrad Concept CE 02 ideaal voor gebruik in de stad, met een hoge fun-factor en eenvoudig maar stijlvol woon-werkverkeer. Het vermogen van 11 kW en al het beschikbare koppel vanuit stilstand zorgen voor een snelle acceleratie bij verkeerslichten. Een topsnelheid van 90 km/u en een actieradius van 90 km maken het gemakkelijk om van A naar B te komen - en weer terug - zelfs in druk stadsverkeer.

share on:

Discussie

WEBSITE_NAAM
Bonop.com
Nog niet geregistreerd?

Door een gratis Autolokaal account aan te maken, kun je reageren op voertuigen die op Autolokaal staan. Of begin zelf met verkopen.

Meld je aan   Inloggen