Foto's van de nieuwe 2021 Lamborghini Countach lekken online

Rene Hoekstra 12 Aug. 2021, 21:08:56
Foto's van de nieuwe 2021 Lamborghini Countach lekken online

Foto's van de nog te verschijnen nieuwe Lamborghini Countach zijn op sociale media verschenen; Sant'Agata had eerder al bevestigd dat de supercar  geïnspireerd zal zijn op de iconische auto uit de jaren 70 en 80. Als tweede van de twee modellen die eerder dit jaar door CEO Stefan Winkelmann werden bevestigd voor een debuut in 2021, zal de herboren Countach zijn aandrijflijn grotendeels overnemen van de Sián hypercar, door de 6,5-liter V12 van het bedrijf te combineren met een supercondensator voor verbeterde acceleratie en lagere emissies.

leaked 2021 lamborghini countach

Sant'Agata had eerder al niets anders bevestigd over de nieuwkomer, behalve een voorproefje van zijn opvallende wigvormige silhouet, dat al duidelijk beïnvloed was door Marcello Gandini's oorspronkelijke ontwerp voor de Countach. Interessant is dat het bedrijf inspiratie lijkt te hebben gehaald uit de vroegere Countach van de LP400-generatie, die het zonder de bizarre achtervleugel moest stellen, zoals bij latere modellen het geval was.

De gelekte beelden, op Twitter geplaatst door gebruiker @salomondrin, tonen duidelijke inspiratie van het origineel, met een vertrouwd zijprofiel en de kenmerkende hoeken.

 

share on:

Discussie

WEBSITE_NAAM
Bonop.com
Nog niet geregistreerd?

Door een gratis Autolokaal account aan te maken, kun je reageren op voertuigen die op Autolokaal staan. Of begin zelf met verkopen.

Meld je aan   Inloggen