Audi presenteert de elektrische skysphere concept auto

Rene Hoekstra 11 Aug. 2021, 17:23:31
Audi presenteert de elektrische skysphere concept auto

Audi heeft het eerste lid van een familie van nieuwe conceptvoertuigen onthuld, een spectaculaire roadster. Audi skysphere concept is de naam van de elektrisch aangedreven, tweedeurs cabriolet met een ontwerp taal van toekomstige Audi productie modellen. Het merk illustreert hiermee zijn visie op het vooruitstrevende luxesegment van de toekomst, waarin het interieur een interactieve ruimte wordt en het voertuig een platform voor boeiende ervaringen. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij autonoom rijden, een revolutionair herontwerp van het interieur en een naadloos digitaal ecosysteem.

Het Audi skysphere concept laat zien hoe het merk luxe in de toekomst opnieuw definieert - het gaat niet langer alleen om autorijden. De conceptauto werd ontworpen met het duidelijke doel om de inzittenden boeiende ervaringen van wereldklasse te bieden.

audi skylight concept electric ev

Om de passagiers een maximum aan vrijheid te geven, werd de Audi skysphere concept ontworpen voor twee verschillende rijervaringen: een grand touring-ervaring en een sportieve ervaring. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een spectaculair technisch detail - de variabele wielbasis. Elektrische motoren en een uitgekiend mechanisme met in elkaar schuivende carrosserie- en framecomponenten maken het mogelijk om de wielbasis zelf en de buitenlengte van de auto met 250 millimeter te variëren. Tegelijkertijd wordt de bodemvrijheid van de auto met 10 millimeter aangepast om het comfort en de rijdynamiek te verbeteren.

Met een druk op de knop kan de bestuurder zijn vrijheid benutten en zijn eigen rijervaring kiezen: ofwel bestuurt hij zijn 4,94 meter lange e-roadster zelf in de "Sport"-modus met een kleinere wielbasis, terwijl de achterwielbesturing ervoor zorgt dat de auto ondanks zijn afmetingen uiterst wendbaar blijft. Of ze laten zich rondrijden in een 5,19 meter lange GT in de autonome "Grand Touring"-rijmodus, terwijl ze genieten van de hemel en het landschap. In deze modus bewegen het stuurwiel en de pedalen zich naar een onzichtbare ruimte; het gevoel van ruimte in de conceptauto opent volledig nieuwe mogelijkheden voor zo'n sportieve cabriolet. Ondertussen houdt de Audi skysphere met zijn sensorsysteem automatisch de weg en het verkeer in de gaten en rijdt hij de inzittenden veilig naar hun bestemming.

audi skylight concept dashboard

Audi skysphere wordt onthuld op zijn thuisbasis in Californië

De Audi skysphere concept maakt zijn publieksdebuut op 13 augustus 2021, als onderdeel van de Monterey Car Week - op de legendarische golfbaan van Pebble Beach. Dat betekent dat de onthulling van de auto in Californië min of meer op zijn thuisterrein plaatsvindt. De concept car werd immers bedacht en ontworpen in de Audi Design Studio in Malibu.

share on:

Discussie

De koop en veiling site voor klassieke auto's, motoren en (zeil) schepen
Bonop.com
Nog niet geregistreerd?

Door een gratis Autolokaal account aan te maken, kun je reageren op voertuigen die op Autolokaal staan. Of begin zelf met verkopen.

Meld je aan   Inloggen