Goodwood Festival of Speed Sir Stirling Moss herdacht bij Mercedes

Rene Hoekstra 08 Jul. 2021, 10:37:36
Goodwood Festival of Speed Sir Stirling Moss herdacht bij Mercedes

"Ter ere van de grote man en uitmuntende autocoureur Sir Stirling Moss zal Mercedes-Benz Classic de legendarische racesportwagen waarin Stirling Moss zijn grootste succes vierde als onze fabrieksrijder tijdens de Mille Miglia van 1955 in een waardige setting presenteren tijdens dit, het 'grootste automotive tuinfeest ter wereld'", legt Christian Boucke, hoofd van Mercedes-Benz Classic, uit. Sir Stirling Moss overleed op 12 april 2020 op 90-jarige leeftijd in Londen. 

300 SLR "722" als het middelpunt van het gedenkteken

Het gedenkteken voor Sir Stirling Moss op het cricketveld van Goodwood House zal de originele 300 SLR "722" op een sokkel in een glazen kubus tonen. De winnende auto van dat jaar zal worden omringd door obelisken die de hertog van Richmond heeft besteld bij ontwerper en kunstenaar Andy Dance. In de obelisken worden monitorschermen geïntegreerd waarop video's te zien zijn die herinneren aan het leven van Sir Stirling Moss. Historische filmbeelden van Mercedes-Benz zullen onder meer herinneren aan de voortreffelijke rol die de Engelse autocoureur in het raceseizoen van 1955 voor het merk uit Stuttgart speelde.

Ook het digitale condoleanceregister, dat Mercedes-Benz Classic ter nagedachtenis aan Sir Stirling Moss heeft samengesteld, zal op de schermen te zien zijn. Het interactieve document kan worden geraadpleegd op www.mercedes-benz.com/stirlingmoss. De QR-code die rechtstreeks toegang geeft tot het condoleanceregister zal te zien zijn op het Festival of Speed in Goodwood House.

Legendarisch autosportseizoen 1955

In de Mercedes-Benz 300 SLR met het startnummer 722 wonnen Moss en zijn co-piloot Denis Jenkinson de Mille Miglia van 1955 met een recordgemiddelde snelheid van 157,65 km/u. De overwinningen van Stirling Moss in de 300 SLR waren doorslaggevend voor Mercedes-Benz om het wereldkampioenschap voor sportwagens in 1955 te winnen. Dat jaar nam Moss ook voor Mercedes-Benz deel aan de Formule 1 in de eenzitter W 196 R en eindigde als tweede achter zijn teamgenoot Juan-Manuel Fangio.

Na het Festival of Speed zal de 300 SLR "722" te bewonderen zijn tijdens de Britse Grand Prix (14 tot 16 juli) in Silverstone en vervolgens in Mercedes-Benz World Brooklands. Op de Goodwood Revival van 17 tot 19 september 2021 worden alle racewagens van Stirling Moss voorgesteld, waaronder de Mercedes-Benz 300 SLR "722" en de Mercedes-Benz W 196 R Formule 1-racewagen met vrijstaande wielen.

share on:

Discussie

De koop en veiling site voor klassieke auto's, motoren en (zeil) schepen
Bonop.com
Nog niet geregistreerd?

Door een gratis Autolokaal account aan te maken, kun je reageren op voertuigen die op Autolokaal staan. Of begin zelf met verkopen.

Meld je aan   Inloggen